Regio Flevoland

Bestaande uit de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde

Ontwikkelingen in de regio Flevoland

Johan Mulder, mede-eigenaar
Makelaarschap

In deze regio zien we dat, met name sinds maart 2023, de consument meer en meer gewend is aan het nieuwe normaal en de huidige rentestanden. Het aantal bezichtigingen neemt weer toe in de bestaande bouw. Echter,  in het segment boven de € 450.000 loopt het nog wel stroef. Nieuwbouw is een ander verhaal. Consumenten vinden de overbruggingskosten fors en hebben onzekerheid over de verkoop van hun huidige woning. Hierdoor stellen consumenten hun aankoopbeslissing uit.

In de bestaande bouw zien we dat de oversluitmarkt volledig is afgenomen inzake verbouwingen van de huidige woning. Vanzelfsprekend komt dit met name door de hogere rentestand en de gestegen bouwkosten. Daarnaast zien we dat woningen met een slecht energielabel minder courant zijn. Het verduurzamen is kostbaar indien dit meegefinancierd dient te worden. Nieuwbouw is daarin absoluut een groot voordeel gezien dit volledig duurzaam is.

Nieuwbouw
In de regio’s waarin het Makelaarschap actief is (Flevoland, Veluwe Noord-West en Zwolle) liggen meerdere potentiële ontwikkellocaties. Hiervan zijn meerdere locaties al toegewezen aan projectontwikkelaars. Gezien de woondeal welke van overheidswege gemaakt is, bieden de regio’s Flevoland, Noord-West Veluwe en Zwolle een belangrijke impuls aan de te realiseren doelstellingen. Op dit moment maken wij voor voor meerdere projectontwikkelaars en ontwikkelende aannemers adviezen.

Veel van deze nieuwbouwprojecten zullen een combinatie zijn van koop en (midden)huur. Hierbij verwachten wij dat het effect van de Omgevingswet, met de daarbij behorende aanpassingen inzake de te maken bezwaarprocedures, een positief effect zullen hebben op de doorlooptijd. 

Woningmarkt in Beeld, het magazine

Geïnteresseerd in eerdere Woningmarktrapportages? DWE Nieuwbouw Makelaars biedt je een digitaal archief van alle eerdere uitgaven. Via deze link ga je naar de website van DWE Nieuwbouw Makelaars, waar je alle eerdere rapportages kan vinden.

Samen nieuwbouw makelen?

Heb jij een passie voor data? Ben jij een gedreven expert en geloof je net als wij in de kracht van zelfstandig ondernemerschap? Word dan nu partner!

Kies uw regio

Menu