Regio Eindhoven

Bestaande uit o.a. Bernheze, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Meijerijstad en Veldhoven

Ontwikkelingen in de regio Eindhoven

Olav Veldhuizen, algemeen directeur
Makelaardij OLAV

Na een rustige woningmarkt in de tweede helft van 2022, waarin het woningaanbod sterk toenam en woningzoekenden afwachtten, komt er nu weer behoorlijk wat beweging op gang. We merken dat er nog steeds vraag is naar woningen, maar de consument is niet meer bereid fors te overbieden op woningen. Het gevolg is dat de prijzen van woningen gedaald zijn en dat ze wat langer te koop staan. Doordat grote bedrijven in de regio dit jaar duizenden werknemers willen aannemen, zal de woningbehoefte in de regio Eindhoven groot blijven.

Nieuwbouw
Door explosief gestegen bouwkosten en strengere regels van de overheid is bij veel nieuwbouwprojecten twijfel ontstaan over de haalbaarheid. Projectontwikkelaars moeten vaak rekening houden met grootse eisen van de gemeente waaronder aanbod van sociale en middeldure woningen. Hierdoor kunnen de hogere kosten niet altijd gedekt worden. Daarnaast moet er naast betaalbare woningen ook nog rekening gehouden worden met een groene omgeving, duurzaam bouwen en de stadsontwikkeling. De opbrengsten en rendementen worden te klein en het risico op verlies te groot, dit leidt er soms helaas toe dat geweldige projecten gecanceld worden.

Toonaangevende nieuwbouwprojecten
Gelukkig geldt bovenstaande lang niet voor alle projecten en zijn er diverse locaties waarop gebouwd gaat worden. Voorbeelden hiervan uit onze nieuwbouwportefeuille zijn het project Root in Eindhoven en Loods20 in Geldrop.

Woningmarkt in Beeld, het magazine

Geïnteresseerd in eerdere Woningmarktrapportages? DWE Nieuwbouw Makelaars biedt je een digitaal archief van alle eerdere uitgaven. Via deze link ga je naar de website van DWE Nieuwbouw Makelaars, waar je alle eerdere rapportages kan vinden.

Samen nieuwbouw makelen?

Heb jij een passie voor data? Ben jij een gedreven expert en geloof je net als wij in de kracht van zelfstandig ondernemerschap? Word dan nu partner!

Kies uw regio

Menu